Brandlarm från Hedengren Security till Elgiganten i Avesta.

Elgiganten fortsätter att investera i nya och moderna varuhus. Idag, tisdag den 22 mars invigs det nya varuhuset i Avesta, på ny adress med större butiksyta och ett utökat sortiment, köksutställning och supportcenter.
– Moderniseringen av våra varuhus hänger tätt ihop med vår kundfokus, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

– Genom att investera i moderna varuhus förhöjer vi upplevelsen och gör det enklare för kunderna att handla samtidigt som vi kan erbjuda ett ännu bredare utbud av produkter och tjänster, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Elgiganten är en av Sveriges ledande varuhuskedjor inom hemelektronik och vitvaror och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag över 3.000 anställda och 157 varuhus. Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc. 

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detalhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island och på Färöarna. Räkenskapsåret 2014/2015 uppgick koncernens omsättning till 29,8 miljarder NOK. 

I Norden finns totalt 425 varuhus och ca 10.000 medarbetare. Alla nordiska varuhus försörjs från det 100.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping. 

För mer information: 
Elgiganten.se, Elkjop.no eller Dixonscarphonegroup.com